Vejetaryen ve Vejetaryen Olmayan Diyet - Hangisine Gitmelisiniz?
Hayvan eti mi yemeli yoksa sadece bitki temelli bir diyet mi uygulayacağına dair bir tartışma onlarca yıldır devam ediyor.

Vejetaryen ve Vejetaryen Olmayan Diyet - Hangisine
Gitmelisiniz?
Hayvan eti mi yemeli yoksa sadece bitki temelli bir diyet mi uygulayacağına dair bir tartışma onlarca yıldır devam ediyor. Vejetaryen diyeti benimsemeye olan ilgi her zamankinden daha yüksek ve her gün vejetaryen olan giderek artan sayıda ünlü ve sağlık tutkunu var.
Et sevenler en sevdikleri yiyeceklerden vazgeçmeyi reddederken, vejeteryanlar hayvan etinin zararlı olduğunu ve kişi sağlıklarını optimize etmek istiyorsa bitki temelli beslenmenin yol olduğunu iddia ediyor. Bu iddialarda herhangi bir gerçek var mı? Hayattaki her şey gibi, şeyler de her zaman siyah ya da beyaz değildir ve bu soruyu iyice yanıtlamak için daha yakından incelememiz gerekir.
Aşağıdaki satırlarda bu iki diyetten daha ayrıntılı olarak bahsedecek ve birinin diğerinden gerçekten üstün olup olmadığını veya hepsinin kişisel bir tercihe bağlı olup olmadığını göreceğiz. Başlayalım!
Vejetaryen bir diyet benimsemenin faydaları nelerdir?
Her şeyden önce, iki farklı vejetaryen diyet olduğunu belirtmek zorundayız - sıkı vejetaryen diyet ve lakto-ovo diyeti. Vejeteryanların çoğu lakto-ovo kategorisine girer. Başka bir deyişle, tahıllar, meyveler, sebzeler ve kabuklu yemişler gibi hayvansal olmayan ürünleri tüketirler ancak süt ve yumurta gibi hayvansal yan ürünleri de tüketirler. Tüm beslenme gereksinimlerinizin karşılandığından emin olursanız, bu diyet vücudunuz için gerçekten çok iyi ve sağlıklı olabilir.
Vejetaryen rejimi uygulayarak bekleyebileceğiniz bazı temel faydalar şunlardır:
- Artan sayıda bağımsız araştırmaya göre ruh haliniz iyileşecek , vejetaryenler et yiyen meslektaşlarına göre daha düşük anksiyete ve depresyon oranlarına sahipler. Durumun böyle olmasının bir nedeni, çoğu vejetaryen yemeğin tazeliğidir ve bu özellikle organik yiyecekler için geçerlidir. Bu kombinasyon zihninizi kolayca arındırabilir ve düşüncelerinizi olumlu tutabilir.
- Henüz bu konudaki kesin sonuçları göremezken hastalıkları daha etkili bir şekilde yeneceksiniz, ön veriler vejeteryan bir diyetin bağışıklık sisteminizi güçlendirebileceğini ve hastalıklarla savaşmanıza yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bu diyet aynı zamanda doymuş yağlar ve kolesterol açısından da düşüktür ve bu gerçek tek başına kalp hastalığı, obezite, diyabet tip 2 ve bazı kanser türlerinin önlenmesinde önemli bir rol oynayabilir.
- Daha etkili kilo vereceksiniz Obezite ile mücadele ediyorsanız, vejetaryen diyet vücut ağırlığınızı azaltmanıza yardımcı olacaktır. Et yiyenlere göre (ortalama olarak) daha az kalori tüketeceğiniz ve diyetiniz normal Yeni Zelanda diyetinden daha sağlıklı yiyecekler içereceği için fazla kilo çok hızlı bir şekilde düşmeye başlayacaktır. Yalın bir figür daha çok vejetaryen olmanın bir yan etkisidir, ancak bu ne kadar faydalı bir yan etkidir.
- Bitki bazlı yiyecekler etten daha az toksisiteye sahiptir Hepimiz çevremizin ne kadar kirli olduğunu biliyoruz ve maalesef bu, yediğimiz şeyler için de geçerli. Neyse ki, ağzımıza ne koyacağımızı seçebiliriz ve çok sayıda uzun vadeli çalışmaya dayanarak, bitki bazlı bir diyete sadık kalarak, vücudumuza giren toksik bileşenlerin sayısını sınırlayabiliriz. Kimyasal toksinler, gıda kaynaklı hastalıklar, parazitler, bakteriler - bunların hepsi ette bitkilerden çok daha yaygındır, özellikle de organik bitkisel gıdalardan bahsediyorsak. Bu, vejeteryan olmanın uzun vadede muazzam bir kazanç sağlayabilmesinin bir başka nedenidir.
- Vejetaryen insanlar et yiyenlere göre daha uzun yaşama eğilimindedir Son olarak, bitki temelli diyetlere bağlı kalan insanların et yiyenlere göre bazı uzun ömürlülük faydaları elde etme olasılığı çok daha yüksektir. Sebep? Bunların çoğundan daha önce bahsetmiştik - bitki bazlı yiyecekler daha az toksiktir, daha az doymuş yağ ve kolesterol içerirler ve sağlıklı vücut ağırlığını desteklerler. Bunun da ötesinde, vejetaryenler işlenmiş etten kaçınma eğilimindedirler ve genel sağlıklarına et yiyenlerden daha fazla dikkat ederler. Sonuç olarak, ortalama olarak daha uzun yaşama eğiliminde olmaları şaşırtıcı değildir. Yediklerimiz genel sağlığımız ve uzun ömürlülüğümüz için çok önemlidir ve sağlıksız gıdalardan ne kadar erken kaçınmaya başlarsak, faydaları o kadar büyük olacaktır.
Gördüğünüz gibi, diyet doğru şekilde yapılırsa ve sonunda beslenme yetersizliği yaşamazsanız, vejetaryen diyetler gerçekten de normal et yeme uygulamalarından daha üstün olabilir. Ama bu, eti çok sağlıksız olduğu için hepimizin bırakması gerektiği anlamına mı geliyor? Bir şey değil. Aşağıda, vejetaryen olmayan bir diyetten ne gibi sağlık sonuçları beklenebileceğini ve maksimum fayda için nasıl optimize edebileceğinizi açıklayacağız.
Et diyetinden ne gibi faydalar bekleyebiliriz?
Bitki bazlı (bir kez daha, uygun şekilde yapılırsa) uzun vadede kesinlikle daha sağlıklı olsa da, standart bir et diyetini izleyerek de sağlığınızı iyileştirebilir ve optimize edebilirsiniz.
Et yiyen biri olarak elde edebileceğiniz temel avantajlardan bazıları şunlardır:
- Et diyeti protein açısından zengindir Tipik bir vejeteryan diyetinde bazen protein eksikliği olabilir, ancak bu et diyetleri için geçerli değildir. Et kendi başına harika bir protein kaynağıdır ve aynı şey yumurta, balık ve süt ürünleri gibi diğer vejetaryen olmayan yiyecekler için de geçerlidir. Protein, fındık, tahıl ve bakliyat gibi vejetaryen yiyeceklerde de bulunabilse de, bu kaynaklar eksiktir ve ete kıyasla yetersizdir.
- Aynı zamanda harika bir B12 vitamini kaynağıdır B12 vitamini, sağlığımızı optimize etmek istiyorsak ve et, süt ve yumurta gibi vejetaryen olmayan gıdalardan kaçınarak yeterince almak oldukça zordur. B12 vitamini, sinir liflerimiz ve kırmızı kan hücrelerinin oluşumu için çok önemlidir, bu yüzden ne kadar çok olursa o kadar iyidir. Birçok durumda et, bu önemli besin bileşeninin hala yeri doldurulamaz bir kaynağıdır.
- Bir et diyeti, bilgeliğimizi de geliştirebilir, ister inanın ister inanmayın, sahip olduğumuz ön kanıtlara dayanarak, et beyin fonksiyonumuzu iyileştirebilir ve böylece hem zekamızı hem de bilgeliğimizi artırabilir. Yaşımız ne olursa olsun zihinsel olarak keskin olmak istiyorsak, zaman zaman biraz taze et tüketmek isteyebiliriz.
Burada önemli olan nedir?
Sonuç olarak, bu ikisinin diğerinden üstün olduğunu söyleyemeyiz. Vejetaryen diyetler uzun vadede daha sağlıklı olabilirken, uygun şekilde yapılmazlarsa sağlığınıza da zarar verebilirler. Öte yandan, düzenli bir et diyeti, dikkatli olmazsanız oldukça kötü ve sağlıksız olabilir, ancak vejetaryen olmayan birçok gıda, vücudun düzgün çalışması için gerekli olan değerli besin kaynaklarıdır. Size en uygun diyeti seçmekte özgürsünüz, her iki şekilde de yanlış gidemezsiniz.
Sipariş Yemeği, birçok farklı vejetaryen ve vejetaryen olmayan yemek sunar ve burada tam teklifimizi görebilirsiniz.
Türkiye'nin, 2. en büyük, yemek sipariş sitesi Neyiyek.com, Hızlı servis, Kolay kullanım, Mutlu müşteri memnuniyeti ilkelerini benimseyerek yoluna devam ediyor.
Türkiye Yemek Siparişi hizmet alanımızı genişletmek için, var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz, Lütfen oturduğunuz ilçe, veya mahallelerde Neyiyek.com da restoran bulamazsanız bizimle irtibata geçin, en kısa sürede sizin mahallenizde'de hizmet vermek için çalışalım.
Türkiyenin En ücra mahallelerinde bile Neyiyek.com'dan yemek siparişi verebilecek, onlarca restoran bulabilirsiniz.
Neyiyek.com da Köfte,Döner,Etliekmek,Diyet Menüleri,Ünlü Alakart Restoanlardan Yemekler,Tost,Kebap Dahada Fazlası Hepsi Neyiyek.com da Sende Biz Getirelim.
Sizlere Daha iyi Hizmet Etmek İçin Buradayız....






